• وبسایت مینا درچه سیچانی

  • طراحی سایت در اصفهان

جفری پرستون بزوس معروف به جف بزوس در تاریخ ۱۲ ژانویه ی سال ۱۹۶۴ در شهر البوکرکی ایالت نیومکزیکوی آمریکا به دنیا آمد و دوران کودکی و نوجوانی خود را در هیوستن تگزاس گذراند. بزوس که توسط مادر و ناپدری کوبایی اش بزرگ شد، تا سن ۱۰ سالگی از هویت پدر واقعی خود مطلع نبود. در دوران کودکی، بزوس علاقه ی زیادی به دانش از خود نشان می داد. او در گاراژ خانه شان یک لابراتوار علمی به راه انداخته بود و پروژه های علمی خود را آنجا عملی می کرد. یکی از اولین اختراعات او یک زنگ الکترونیکی بود که از آن به عنوان سیستمی امنیتی برای جلوگیری از ورود خواهر و برادر ناتنی اش به اتاقش استفاده می کرد.

جف مهربان، اما جدی است

زمانی که جف ۱۲ سال بیشتر نداشت، نام او در یک کتاب درباره ی کودکان مستعد ایالت تگزاس آورده شده است. جالب اینجاست که در این کتاب درباره ی او نوشته شده است:« جف مهربان، اما جدی است… او در زمینه ی رهبری استعدادی ندارد».

او دانش آموخته ی دانشگاه پرینستون با دو مدرک کارشناسی مهندسی برق و کارشناسی علوم کامپیوتر است. پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه به وال استریت رفت و در آنجا مشغول به کار در زمینه ی علوم کامپیوتر شد. در همان مدت فعالیت در وال استریت، بزوس یک شبکه ی تجارت بین المللی برای شرکتی با نام «فیتل» به راه انداخت. پس از آن، او چندین موقعیت شغلی دیگر که همگی مرتبط با تجارت های اینترنتی بودند را نیز امتحان کرد. بزوس پس از اینکه متوجه شد اینترنت با سرعتی انفجارگونه در حال رشد است (سرعت رشد اینترنت در آن زمان ۲۳۰۰ درصد در سال بود)، تصمیم گرفت کار پردرآمد خود در نیویورک را رها کند. رئیس بزوس سعی کرد در یک گفتگوی طولانی هنگام قدم زدن در سنترال پارک نیویورک، جف را از تصمیم خود منصرف کند، اما او تصمیم خود را گرفته بود.

فروشگاه همه چیز بزوس!

بزوس که در آن زمان ۲۹ سال سن بیشتر نداشت، با خود این طور فکر می کرد که اگر ایده ی «فروشگاه همه چیز» خود را عملی نکند، در سنسن بالاتر چقدر احساس پشیمانی خواهد کرد. ایده ی اولیه ی تاسیس یک خرده فروشی اینترنتی در سال ۱۹۹۴ و طی یک سفر طولانی از نیویورک به سیاتل به ذهن بروس رسید. او در همان سال کتاب فروشی اینترنتی خود را در گاراژ خانه اش به راه انداخت. جالب است بدانید که «آمازون» اولین نامی نبود که بزوس برای استارت آپ خود برگزید. او ابتدا قصد داشت نام فروشگاه اینترنتی خود را «کادابرا» بگذارد. اما هنگامی که متوجه شد حتی وکیل خود او نیز این اسم را با Cadaver به معنای «جسد» اشتباه می گیرد، تصمیم گرفت نام دیگری بر روی شرکت تازه تاسیس خود بگذارد. مدتی بعد بزوس آدرس relentless.com را خریداری کرد و تصمیم گرفت تا نام Relentless به معنی بی رحم را بر روی فروشگاه تازه تاسیس خود بگذارد؛ اما در نهایت دوستانش او را از این تصمیم منصرف کردند. این آدرس همچنان در اختیار بزوس قرار دارد و در صورت وارد کردن آن در مرورگر، به amazon.com منتقل خواهید شد.

سایت آمازون
سایت آمازون

آینده ی آمازون

بزوس همچنان به آینده ی رو به رشد تکنولوژی و اینترنت امیدوار است و عقیده دارد «دوران طلایی تکنولوژی و اینترنت هنوز فرا نرسیده است». او می گوید: «سخت بتوان درباره ی بزرگی تاثیر تکنولوژی بر روی جوامع انسانی طی ۲۰ سال آینده غلو کرد». پیش بینی نوآوری های بعدی بزوس بسیار دشوار خواهد بود؛ چرا که او شرکت های تحت فرمانش عادت دارند همواره برنامه های خود را بصورت رازآلودی مخفی نگه دارند. هنگامی که خبر پرتاب اولین موشک آزمایشی بلواوریجین منتشر شد، هیچکس انتظار آن را نداشت که شرکتی فضایی بزوس تا این مدت بصورت مخفیانه به فعالیت ادامه داده باشد و مهمتر از آن، تا این حد پیشرفت کرده باشد!

بزوس مردی است که از ریسک کردن نمی هراسد و همواره به دنبال تجربه های جدید است. شاید دلیل سیاست های جاه طلبانه و غیرمنتظره ی بزوس را بتوان در فلسفه ی او در تجارت جست و جو کرد. آنطور که خود او می گوید: سوال متداولی که معمولا در کسب و کار مطرح می شود «چرا» است. این سوال خوبی است، اما سوال دیگری هم وجود دارد که به همان اندازه خوب است: «چرا که نه؟».

منبع : مجله تجارت برتر

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *