رسانه های مجازی در سال های اخیر بخش عظیمی از ارتباطات روزانه ی ما با جهان پیرامون را پوشش می دهند. با این حال آیا میدانید محبوب ترین شبکه های اجتماعی نزد مردم کدامند؟ بدون شک اگر در ایران از کاربران تلفن همراه این سوال را بپرسیم آنها قطعا به ما خواهند گفت تلگرام محبوب ترین اپلیکیشن ارتباطی آنهاست. اما نکته جالب اینجاست که این پیام رسان علیرغم اینکه در ایران کاربران زیادی را به خود مشغول کرده است، در دنیا طرفداران زیادی ندارد و حتی بین ۲۰ شبکه ی اجتماعی محبوب دنیای مجازی هم دیده نمی شود. در ادامه به معرفی ده شبکه ی ارتباط اجتماعی خواهیم پرداخت که جزو مشهورترین ها هستند.
فیسبوک
فیسبوک بزرگترین شبکه ی ارتباط اجتماعی (هم از نظر تعدادکل کاربران و هم اعضای حقیقی ثبت شده) در اینترنت است. این شبکه ی محبوب اجتماعی در فوریه سال ۲۰۰۴ تاسیس و در طی ۱۲ سال موفق به جمع آوری بیش از ۱.۵۹ میلیارد کاربر فعال ماهانه شد. این حجم بالای کاربران بطور خودکار منجر به ارتباط با مردم در اقصی نقاط دنیا و آشنایی آن ها با کسب و کار شما می شود.
توییتر
بنابر آمار، این رسانه ی ارتباط اجتماعی بیش از ۳۲۰ میلیون کاربر ماهانه ی فعال دارد که در زمینه تجارت، مشاغل مختلف از این رسانه ی پربیننده برای تعامل با مشتریان خود، پاسخ دهی به سوالات آنها و انتشار آخرین اخبار استفاده می کنند و هم زمان تبلیغات ویژه برای مخاطبین خاص خود را هم پیگیری می کنند. توییتر در ۲۱ مارس سال ۲۰۰۶ تاسیس شد و دفتر اصلی آن در سان فرانسیسکوی کالیفرنیاست.
لینکدین
لینکدین در۱۴ دسامبر سال ۲۰۰۲ تاسیس و در ۵ می ۲۰۰۳ راه اندازی شد. این وبسایت یکی از محبوبترین رسانه های اجتماعی در بین شبکه های حرفه ای بوده و در ۲۴ زبان زنده ی دنیا در دسترس است و بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر ثبت شده دارد. اگر بدنبال برقراری ارتباط با افرادی هستید که در صنایع و موقعیت شغلی مشابه شما هستند، این شبکه گزینه ی بسیار مناسبی است.
گوگل پلاس
پس از توییتر، فیسبوک یا لینکدین، گوگل پلاس را می توان در جایگاه محبوبی در بین شبکه های اجتماعی قرار داد. قدرت موتورهای جستجوی آن، گوگل پلاس را به ابزاری محبوب و پراستفاده برای هر کسب و کار کوچکی تبدیل کرده است. این وبسایت در ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد و در دسامبر سال ۲۰۱۵ به جمع بزرگ ۴۱۸ میلیون کاربری فعال ملحق شد.
یوتیوب
یوتیوب بزرگترین و محبوب ترین رسانه ی تصویری در بین شبکه های اجتماعی است. در ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ باهمکاری سه کارمند سابق پی پال تاسیس و بعدها در نوامبر ۲۰۰۶ به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار توسط کمپانی گوگل خریداری شد. این وبسایت بیش از یک میلیارد بازدید کننده در هر ماه دارد و به عنوان دومین موتور جستجوگر محبوب بعد از گوگل قرار دارد.
پینترست
پینترست درماه مارس سال ۲۰۱۰ راهاندازی شد و به عنوان یک شبکهی اجتماعی نسبتا تازه وارد شناخته میشود. این رسانهی اجتماعی شامل تابلوهای اعلانات دیجیتال است که در آن انواع کسب و کارهای مختلف می توانند مطالب خود را پین کنند. بنا بر اعلام رسمی پینترست در سپتامبر ۲۰۱۵، این شبکهی اجتماعی ۱۰۰ میلیون کاربر بدست آورده است. یکی ازکاربردهای این شبکهی اجتماعی برای مشاغلی است که بازار هدفشان عمدتا خانم ها هستند چرا که بیش از نیمی از بازدیدکنندگان این رسانه را زنان تشکیل میدهند.
اینستاگرام
مانند پینترست، اینستاگرام هم یک رسانهی تصویری اجتماعی است. این وبسایت در ۶ اکتبر سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد و بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و مالک اصلی آن هم فیسبوک است. یکی از دلایل محبوبیت اینستاگرام به واسطهی فیلترهای منحصر به فردی است که امکانات ویرایش عکس و ویدیو را ایجاد میکنند. تقریبا ۹۵۵ درصد کاربران این شبکه عضو فیسبوک هم هستند.
Tumblr
وبلاگ Tumblr همانطورکه نسبتا یکی از مشکلترین شبکههای ارتباط اجتماعی است، به عنوان یکی از جذابترینها هم به شمار میرود. توسط این رسانه امکان پست کردن فرمتهای مختلف، شامل: پستهای نقل قول، چت، ویدئو و ارسال عکس و همچنین پست صوتی فراهم است. این شبکهی ارتباط اجتماعی توسط دیوید کارپ در فوریه ۲۰۰۷ تاسیس شد.
Flicker
Flicker که در زبان عامیانه فلیکر تلفظ می شود یک پلت فرم تصویری و شامل فیلم های آنلاین است که در ۱۰ فوریه سال ۲۰۰۴ ایجاد شده است و در سال ۲۰۰۵ زیر مجموعه یاهو شد. شهرت این رسانه ی اجتماعی عمدتا از طریق کاربرانی است که عکس های خود را به اشتراک می گذارند. فلیکر بیش از ۱۲ میلیون کاربر دارد و در حال حاضر در بیش از ۶۳ کشور دنیا قلمرو خود را گسترش داده است.
Reddit یک وبسایت و در واقع یک شبکه اجتماعی شامل اخبار و سرگرمی است. افرادی که در این سایت ثبت نام می کنند می توانند پست ها و لینک های مستقیم خود را ارسال کنند. کاربران همچنین قادر به ساماندهی و تعیین موقعیت خود را بر روی صفحات سایت با رای دادن هستند.
رتبه ۱۰ تا ۲۰ شبکه های اجتماعی
- Snapchat
- Quora
- Vine
- Periscope
- BizSugar
- StumbleUpon
- Delicious
- Digg
- Viber
منبع : نشریه تجارت برتر
سورنا
اردیبهشت 15, 1396با درود فراوان.
من تازه با سایتتون آشنا شدم. مطالب جالبی گذاشته اید.
جایگاه تلگرام خیلی جای شگفتی داره که در واقع در دنیا هنوز جایگاهی نداره.