• وبسایت مینا درچه سیچانی

  • طراحی سایت در اصفهان

پیر امیدیار نام آشنایی برای كاربران ایرانی است. او كه امروزه یكی از ثروتمندترین افراد جهان به شمار می رود موفقیت خود را محصول ایده ای می داند كه مناسب و به موقع ساخته و پرداخته شده است. امیدیار در سال ۱۹۶۷ از پدری ایرانی و مادری فرانسوی در پاریس به دنیا آمد اما خیلی زود در سال های نخست كودكی با خانواده خود به آمریكا مهاجرت كرد. او از كودكی به كار با رایانه و برنامه نویسی آن اشتیاق فراوانی نشان داد به طوری كه در سن چهارده سالگی یك برنامه رایانه ای برای كتابخانه مدرسه خود نوشت. او تا پایان سال ۱۹۹۸ صاحب كمپانی ای بود كه ۷۵۰ میلیون دلار حجم معاملات داشت و براساس آمار سال ۲۰۰۵ او با ۴۴۱ میلیون دلار سود خالص در سال به دومین فرد ثروتمند زیر چهل سال و بیست ونهمین ثروتمند جهان تبدیل شده است.

گفته می شود كه ثروت پیر امیدیار هم اكنون بالغ بر هفت میلیارد دلار است. پیر امیدیار هم مثل بیل گیتس به امور خیریه و فعالیت های اجتماعی علاقه بسیاری دارد. او در جایی گفته بود كه تا سال ۲۰۲۰ تمام دارایی خود را صرف امور خیریه می كند. هر چند ایده امیدیار در راه اندازی سایت حراج اینترنتی باعث به وجود آمدن چنین ثروت عظیمی برای خود او شده اما او در واقع فرصت های شغلی بسیار زیادی را نیز برای بسیاری از مردم به وجود آورده است. هم اكنون موضوع حراج كالا و خرید و فروش آن روی اینترنت به صورت یك شغل واقعی درآمده و می توان در سراسر جهان افرادی را یافت كه تمام كار و زندگی خود را روی این كار گذاشته اند و از این راه امرار معاش می كنند.
نكته مهمی كه در موفقیت سایت eBay و پیر امیدیار وجود دارد این است كه او این موفقیت را در ظرف مدت زمان نسبتا كوتاهی (۱۰ سال) به دست آورد. این موضوع دقیقا نشان دهنده این است كه مدت زمان موفقیت در عرصه اینترنت و فضای دیجیتالی امروز بسیار كاهش یافته و قطعا طی سال های آینده نیز از این بیشتر كاهش خواهد یافت.
بنا به یك افسانه، این سایت به آن دلیل پدید آمد كه نامزد آقای امیدیار پم وسلی، می خواست با كسانی كه در سرگرمی وی در مورد مبادله بسته های شكلات شركت Pez سهیم هستند، در ارتباط باشد. این افسانه محصول مجریان روابط عمومی است ولی این مسئله واقعیت دارد كه اولین جنس فروخته شده در این سایت، جهت نمای لیزری شكسته آقای امیدیار بود كه با وجود این كه اساسا بی ارزش بود، ولی ۱۴ دلار فروخته شد. بعد از این شروع حقیر، تحولات بزرگ یكی پس از دیگری از راه رسید. این سایت در فوریه ۱۹۹۶ برای اولین بار از كاربران درصدی از حراج ها را مطالبه كرد و به كسب و كاری واقعی تبدیل شد.

همچنین یك سیستم بازخورد ارائه شد تا خریداران و فروشندگان بتوانند به یكدیگر رتبه بدهند. در ژوئن ۱۹۹۶درآمد ماهیانه این سایت به ۱۰هزار دلار رسید و باعث شد امیدیار كارش را رها و تمام وقتش را صرف این پروژه كند. در سال ۱۹۹۷ این سایت كه به تازگی eBay نامیده می شد، یك میلیونیوم حراج خود را برای فروش یك اسباب بازی ساخته شده براساس شخصیتی كارتونی برگزار كرد. مگ وایتمن در سال ۱۹۹۸ به عنوان مدیر اجرایی به این شركت پیوست. چندی بعد در همان سال این شركت با یك میلیون كاربر ثبت نام شده، سهامی عام شد. در سال ۱۹۹۹ eBay در بریتانیا و آلمان سایت محلی دایر كرد و توانست بر نقص فنی بزرگی كه این سایت را برای ۲۲ ساعت تعطیل كرده بود، فائق آید. در سال ۲۰۰۱ این شركت از Amazon به عنوان پربیننده ترین سایت تجارت الكترونیكی سبقت گرفت و یك سال بعد سرویس Paypal را كه مخصوص پرداخت پول از طریق اینترنت است خریداری کرد.

مختصری از عملکرد سایت eBay

سایت eBay خود به طور مستقیم در جریان معاملات چیزی را عرضه و یا خریداری نمی كند بلكه برای بسیاری از فروشندگان این فضا را فراهم می كرد كه طی مدت زمانی مشخص كالای خود را به حراج بگذارند. در مقابل eBay تنها درصدی از سود این معاملات را از آن خود می كند. هرچند در ابتدا این خرید و فروش از كالاهای معمولی و كم ارزش شروع شد اما به تدریج بسیاری از شركت های بزرگ و كوچك در اندیشه عرضه محصولات مستعمل و یا حتی نو خود در این سایت شدند و این باعث پیشرفت سریع این حراجی آن لاین شد. طبقه بندی های متعددی كه در eBay وجود دارد باعث می شود خریدار و یا فروشنده به راحتی به بخش كالای مورد نظر خود مراجعه كند و به ارائه و یا خرید كالا بپردازد. هر چند این سایت با آرزوهای بسیار بزرگی راه اندازی شد اما در ۲۴ ساعت اول راه اندازی هیچ مشتری ای را جلب نكرد اما حالا كار به جایی رسیده كه روزانه در حدود ۶ میلیون قلم كالای جدید به لیست كالاهای قابل فروش در این سایت اضافه می شود و بیش از ۱۶۰ میلیون كاربر اینترنتی عضو آن هستند.

این اتفاقات به تدریج به وقوع پیوستند تا اینکه امروز فروشگاه  eBay به عنوان بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان مطرح شده‌است. پیر امیدیار هم اکنون یکی از سهام داران اصلی  ebay است.

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *